4. قیمت طراحی آشپزخانه توسط طراحی ساختمان رادیس
قیمت دکوراسیون داخلی آشپزخانه به عوامل مختلفی بستگی دارد عامل اول انتخاب سبک مناسب از میان دو سبک کلاسیک و مدرن جهت طراحی آشپزخانه می باشد. بعد از آن باید المان های ضروری مانند قیمت کابینت ها را مشخص کرد و از یک طراح حرفه ای جهت طراحی آشپزخانه بهره گرفت. با لحاظ کردن قیمت طراحی و موقعیت پروژه برای رفت و آمد، حمل مصالح و میزان سختی کار می توان قیمت طراحی آشپزخانه را برآورد کرد.​​​​​​​

5. انواع سبک در طراحی داخلی آشپزخانه
هدف آشپزخانه های کلاسیک مجلل تر کردن و باشکوه تر کردن خانه است. در حالی که آشپزخانه های مدرن ساده، کاربردی و راحت هستند. با توجه به این مسئله هزینه آشپزخانه های کلاسیک بیشتر از مدرن می باشد. اگر می خواهید آشپزخانه ای به سبک کلاسیک یا مدرن داشته باشید. قبل از هر کاری باید با خصوصیات آن آشنا شوید. در زیر ویژگی های آشپزخانه در دو سبک کلاسیک و مدرن معرفی می گردد.

- اصول طراحی آشپزخانه به سبک کلاسیک
- مناسب بودن رنگ انتخابی
باید از ترکیب رنگ مناسب در سبک کلاسیک استفاده شود. این رنگ ها باید به گونه ای باشند که فضا را مجلل نشان دهند. با توجه به این مسئله می توان از ترکیب رنگ هایی مانند سفید، طلایی، نباتی، کرم، قهوه ای، سبز زیتونی، آبی پررنگ و به طور کلی رنگ های مات در آشپزخانه کلاسیک استفاده کرد.
- استفاده از نور مناسب طبیعی و مصنوعی
برای استفاده از نور طبیعی مناسب باید به ابعاد و جهت قرارگیری پنجره موقع طراحی توجه شود. در نورپردازی مصنوعی می توان از لوسترهای شیک و بزرگ یا نورهای خطی جهت روشنایی عمومی و استفاده از خطوط نور روی کانترهای آشپزخانه استفاده کرد. این نور می تواند سفید یا زرد باشد.

- انتخاب و چیدمان درست وسایل آشپزخانه
در سبک کلاسیک باید لوازم به درستی انتخاب شده و چیدمان به صورت صحیحی انجام شود. برای مثال در سبک کلاسیک از جزیره با پایه های تراش خورده و صندلی با پایه های بلند استفاده می شود. در این سبک بیشتر از رنگ های برنز، کرم و مسی استفاده شده و از هودهای مخفی در بالای گاز و همچنین گازهای پایه دار یا اجاق گاز در کابینت های زمینی بهره گرفته می شود.

- استفاده از کفپوش مناسب
می توان در این سبک از کفپوش های چوبی که رنگ آن هماهنگ با کابینت هاست استفاده کرد. در صورتی که فضای بزرگتر یا دلبازتری را بخواهیم می توان از کفپوش های رنگ روشن مانند رنگ سفید استفاده کرد. در صورتی که فضای منحصر به فردی را دنبال می کنیم می توان از کفپوش های رنگ روشن و تیره استفاده کرد. در صورتی که فضای پیچیده ای را دنبال می کنیم می توان از کاشی های 4×2، 6×2، 8×2 استفاده کرد.

- استفاده از کاغذ دیواری برای فضای بین کابینتی
می توان از کاغذ دیواری ضد آب در طرح های مختلف آجری، کاغذ دیواری سه بعدی، کاغذ دیواری طرح سنگ و ... در فضای بین کابینتی استفاده کرد.

- انتخاب کابینت کلاسیک
در آشپزخانه کلاسیک باید به سه عامل جنس، رنگ و طرح کابینت ها توجه شود. جنس کابینت ها می تواند برای مثال از چوب افرا، گردو یا راش باشد که حس طبیعی بودن را انتقال می دهد. رنگ کابینت ها می تواند به رنگ سفید یا چوب طبیعی باشد. در زمینه طرح کابینت ها می توان قسمتی را بدون در کار کرد و ظروف تزیینی در آن قرار داد. همچنین بهتر است از دستگیره های شیک و تجملاتی برای کابینت ها استفاده شود.

- جزیره یا میز چندکاره
جزیره کلاسیک از جنس چوب طبیعی و یا رنگ های سفید و یا رنگ چوب می باشد از جمله کاربردهای آن می توان به قرار دادن سینک ظرفشویی، اجاق گاز روی آن یا استفاده از ان به عنوان میز غذاخوری اشاره کرد.

- سقف در آشپزخانه کلاسیک
در این سبک از سقف با ارتفاع بلند استفاده می شود و از الوارهای چوبی، آویزها و یا کنده کاری های طراحی شده در سبک کلاسیک بهره گرفته می شود.​​​​​​​

- اصول طراحی آشپزخانه به سبک مدرن
یکی از ویژگی های آشپزخانه مدرن ساده گرایی است به طوری که سادگی و خلوتی در تزئینات و چیدمان در فضای آشپزخانه قابل مشاهده است. برای مثال روی کانتر و پیشخوان و روی دیوارها وسایل اضافه گذاشته نمی شود. همچنین پوشش دیوار و کف نیز دارای ویژگی سادگی است.

- استفاده از رنگ های روشن و براق
یکی از ویژگی های آشپزخانه مدرن بکارگیری رنگ های روشن و براق می باشد. البته رنگ های تیره و مات نیز کاربرد دارد. در آشپزخانه مدرن رنگ کاشی ها به رنگ سفید، طلایی، طوسی، مشکی، آبی لاجوردی و دیگر رنگ ها استفاده می شود. زمینه رنگ کابینت نیز به رنگ های کرم و شیری، عاجی و استخوانی، طوسی، رنگ چوب، انواع قهوه ای، آبی تیره و سرمه ای، سبز، رنگ های ترکیبی و طرح سنگ می باشد. برای استفاده از این رنگ ها در ترکیب رنگ کابینت از یک رنگ یا دو رنگ استفاده می شود.

- استفاده از خطوط مستقیم
در آشپزخانه مدرن بیشتر از خطوط افقی و عمودی در چیدمان اجزاو لوازم آشپزخانه استفاده می شود. برای مثال در مورد کابینت ها، دستگیره های کابینت از خطوط افقی و عمودی و در مورد سقف آشپزخانه از خطوط صاف و یا زاویه دار استفاده می شود. بعلاوه در صورت استفاده از فرش و یا پرده در آشپزخانه برای آن ها بیشتر از اشکال هندسی و ساده استفاده می شود.

- نورپردازی در آشپزخانه مدرن
برای نورپردازی آشپزخانه مدرن می توان از یک لوستر مدرن به صورت چراغ آویز سقفی در مرکز سقف و چندین هالوژن التهابی در اطراف ان در سقف، از چند چراغ آویز بالای کانتر یا جزیره آشپزخانه و از ریسه های نور مخفی در زیر کابینت های هوایی و زمینی استفاده کرد.

- استفاده از چوب، فلز و سنگ در آشپزخانه مدرن
می توان در آشپزخانه مدرن از سه عنصر چوب، فلز و سنگ بهره گرفت. برای مثال چوب برای میز غذاخوری و کابینت های آشپزخانه، سنگ برای لگن ظرفشویی، کانتر و صفحه روی کابینت و استیل برای چراغ، جزیره، لگن ظرفشویی قابل استفاده است.

- استفاده از کابینت های ساده
ویژگی کابینت های سبک مدرن استفاده از رنگ های روشن و براق و ویژگی مینیمالیستی آن ها در طرح است. در این کابینت ها از دستگیره های مخفی یا دستگیره های فلزی مدرن، درهای کشویی، تجهیزات آرامبند برای درها استفاده می شود. درهای کابینت در این سبک بدون فرورفتگی و برآمدگی بوده و صاف و صیقلی هستند و آنچه در این کابینت ها اهمیت دارد جنبه کاربردی آن هاست به گونه ای که فضاهای خالی در آشپزخانه به کابینت ها اختصاص داده می شود.

- استفاده از کابینت های پوششی
در این سبک تمام اجزاء درون کابینت ها قرار داده می شود. برای مثال از گاز صفحه ای استفاده شده و زیر آن فضای کابینت قرار می گیرد یا وسایلی مانند فر، ماکروفر و یخچال درون کاور کابینت قرار داده می شوند و فقط درهای آن ها از بیرون دیده می شود. ظرفشویی و لباسشویی نیز درون کاور کابینت قرار گرفته و جلوی ان ها از جنس کابینت در ساخته می شود. تمام این مسائل سبب می شود تا فضای ساده تر و مدرن تری در فضای آشپزخانه ایجاد شود.

- کانتر و جزیره در آشپزخانه مدرن
کانتر در آشپزخانه مدرن دارای شکل های مختلفی از جمله معلق، منحنی، تاشو و غیره دارد و وظیفه آن جدا کردن آشپزخانه از فضاهای دیگر خانه و ایجاد فضایی برای انجام فعالیت های مهم آشپزخانه می باشد. اگر زیر کانتر کابینت قرار گیرد می توان آن را جزیره نامید و روی آن وسایل مختلفی مثل گاز، سینک و یا حتی فر و ماکروفر را نصب کرد. بنابراین جزیره مکانی برای آشپزی، جایی برای شستن ظروف و محلی برای صرف غذا می باشد.

- بکارگیری ابزارهای هوشمند در آشپزخانه مدرن
هوشمندسازی در آشپزخانه از طریق کاربرد سنسورها در ابزارها جهت آسانتر کردن فعالیت و جلوگیری از خسارت های احتمالی صورت می گیرد. برای مثال نشت لوله آب یا گاز، خاموش و روشن کردن گاز، کنترل از راه دور وسایل برقی، می تواند از طریق پیغام روی گوشی موبایل به اطلاع برسد. بعلاوه سنسورهای حرکتی که با حضور فرد روشنایی تولید می کند برای کنترل مصرف برق بسیار مناسب بوده و می تواند در فضای آشپزخانه بکار رود.

- استفاده از پلان آزاد و فضای باز
بهتر است بین دو فضای آشپزخانه و نشیمن از پلان آزاد و فضای باز استفاده شود تا ارتباط این دو فضا همواره برقرار باشد. علاوه بر این بهتر است از رنگ یکسان در صورت وجود فضای باز بین این دو فضا بهره گرفته شود.

- توجه به کارایی وسایل در آشپزخانه مدرن
در آشپزخانه مدرن فضا کاملاً کاربردی است به طوری که در این سبک از تزئینات دوری شده و تمام وسایل با توجه به عملکرد و کارایی شان مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال شکل گاز در سبک مدرن به صورت یک صفحه ساده تغییر پیدا می کند.​​​​​​​

6. اصول طراحی آشپزخانه
هنگامی که قصد خرید یک خانه را دارید اولین قسمتی که توجه شما را به خود جلب می کند، آشپزخانه است. مثلاً ممکن است آشپزخانه به نظرتان بزرگ و دلباز یا طویل و دراز بیاید یا مثلاً از اینکه آشپزخانه یک آشپزخانه نورگیر است برایتان دلچسب باشد. همه این موارد جزو آیتم هایی هستند که به هنگام طراحی باید توسط طراح رعایت شوند. با توجه به این مسئله در زیر اصول طراحی آشپزخانه به عنوان مرحله مهم قبل از دکوراسیون مورد بررسی قرار می گیرد.

1- رعایت ابعاد و استاندارد نقشه آشپزخانه
رعایت ابعاد استاندارد در پلان آشپزخانه یکی از مهم ترین اصول در طراحی آشپزخانه است. این ابعاد استاندارد شامل حداقل ارتفاع سقف، مساحت، طول و عرض آشپزخانه و حداقل طول، عرض و مساحت فضای آزاد آشپزخانه است. بسیاری از مواقع در زمان ساخت یک ساختمان جدید یا بازسازی یک ساختمان ساخته شده به این ابعاد و استانداردها توجه نمی شود که باعث ایجاد نقشه غیر اصولی و نهایتاً نارضایتی مالک از فضای آشپزخانه ایجاد شده می شود. در زیر حداقل ابعاد و استانداردهای مورد نیاز جهت طراحی فضای آشپزخانه ارائه می شود.

-     حداقل مساحت آشپزخانه
حداقل مساحت استاندارد آشپزخانه برای پخت و پز 5/5 مترمربع و حداقل مساخت فضای آزاد آشپزخانه 75/2 مترمربع می باشد. اگر فضای آشپزخانه برای پختن و صرف غذا باشد حداقل مساخت استاندارد آن 5/7 مترمربع می باشد.

-     حداقل عرض استاندارد فضای آشپزخانه
حداقل عرض فضای آشپزخانه مسکونی 8/1 متر می باشد. در مورد کابینت های دیواری باید فضایی به اندازه 90 سانتیمتر در برابر کمدها و کابینت های آشپزخانه در نظر گرفته شود.

-     حداقل ارتفاع سقف آشپزخانه
حداقل ارتفاع سقف آشپزخانه مسکونی 4/2 متر می باشد.

-    اندازه نورگیر آشپزخانه
آشپزخانه در منزل یکی از فضاهایی است که باید برای آن نور طبیعی یا از طریق حیاط ساختمان، یا خیابان مجاور یا نورگیر ساختمان تأمین شود. این نکته ای است که در بسیاری از پروژه ها نادیده گرفته می شود. با این حال پنجره آشپزخانه برای دریافت نور طبیعی باید حداقل یک هشتم مساخت کف آشپزخانه باشد.

2- ایجاد مثلث کار آشپزخانه
یکی از اصول طراحی آشپزخانه مربوط به ایجاد مثلث کار در آشپزخانه است که به کاربردی و استاندارد بودن آشپزخانه کمک می کند. مثلث کار در آشپزخانه در واقع یک مثلث فرضی است که سه وسیله گاز، سینک و یخچال در رآس آن قرار می گیرند. اگر به نحوه فعالیت در آشپزخانه در طول روز توجه کنیم اهمیت مثلث کار آشپزخانه برای ما مشخص می شود چون دائماً بین سه وسیله بخچال، گاز و سینک در حرکت هستیم. با توجه به این مسئله فاصله این سه وسیله از هم در آشپزخانه اهمیت می یابد. گاهی ممکن است آشپزخانه کوچک باشد یا مدل آن به صورت خطی باشد که سبب می شود تا این سه وسیله روی یک خط قرار گرفته و از حالت مثلث بودن خارج شود ولی باز باید حداقل و حداکثر فاصله بین آن ها در نظر گرفته شده و رعایت شود.

-     خالی بودن فاصله بین لوازم اصلی آشپزخانه
در طراحی آشپزخانه باید به عدم وجود مانع در مسیر حرکت بین سه وسیله، گاز، سینک و یخچال توجه شود با توجه به اینکه در طول روز دائماً بین این سه وسیله در حال حرکت هستیم باید فضای آشپزخانه را به گونه ای طراحی کنیم که مانعی در مسیر حرکت بین این سه وسیله وجود نداشته باشد.

-     حداکثر طول اضلاع مثلث کار در آشپزخانه
یکی از نکات مهم در اصول طراحی آشپزخانه رعایت حداکثر فاصله در مثلث کار آشپزخانه است. با توجه به فعالیتی که در طول روز بین سه وسیله سینک، گاز و یخچال صورت می گیرد. این فاصله معمولاً نباید از 2 متر و 75 سانتیمتر بیشتر در نظر گرفته شود. چون طولانی بودن این فاصله سبب خستگی بیش از حد در زمان کار در آشپزخانه می شود. همچنین مجموع فاصله بین این سه وسیله نباید از حداکثر 8 متر بیشتر در نظر گرفته شود. این اعداد بیشتر به صورت یک توصیه می باشد.

-     حداقل طول اضلاع مثلث کار در آشپزخانه
حداقل فاصله بین اضلاع مثلث کار آشپزخانه نباید از حد تعیین شده کمتر باشد. بسیار واضح است که در زمان کار در آشپزخانه در اطراف سه وسیله اصلی آن شامل گاز، سینک، یخچال نیاز به فضای کافی داریم. این فضا کمک می کند تا وسایل اصلی آشپزخانه را در اختیار داشته باشیم. این فاصله نباید از 1 متر و 20 سانتیمتر کمتر باشد. این عدد تنها پیشنهادی از سوی منابع معتبر می باشد و در همه جا یکسان نیست. دلیل دیگری که نیاز به این فضا را در کنار این سه وسیله مهم آشپزخانه نشان می دهد کثیفی ایجاد شده در اطراف گاز است. اگر فاصله بین گاز با سینک و یخچال کم باشد پخت و پز بر روی گاز دائماً باعث کثیفی سینک و یخچال خواهد شد.

3- انواع حالت های طراحی آشپزخانه و اصول طراحی هر کدام
برای فضای آشپزخانه از لحاظ طراحی می توان چیدمان و حالت های مختلف در نظر گرفت. این حالت ها به متراژ، ابعاد آشپزخانه و تعداد و طول دیوارهای آشپزخانه که امکان نصب و قرارگیری کابینت با لوازم آشپزخانه را دارند بستگی دارد. البته بعضی اوقات محدودیت های تأسیساتی مانند مسیر خروج لوله فاضلاب کفشور، ماشین لباس شویی، ظرفشویی و سینک مانع استفاده از قسمتی از فضای آشپزخانه جهت کابینت یا لوازم آشپزخانه می شود. در هر صورت با توجه به این محدودیت ها یک آشپزخانه می تواند پنج شکل و حالت مختلف داشته باشد در ادامه این پنج حالت مورد بررسی قرار می گیرد.

-     طراحی آشپزخانه خطی یا یکطرفه
در آشپزخانه خطی کابینت و لوازم آشپزخانه محدود بوده و تنها بر روی یک دیوار و به صورت کاملاً خطی قرار می گیرد. در این حالت نمی توان مثلث کار آشپزخانه را شکل داد و مشکل این طراحی آن است که اگر فاصله بین لوازم آشپزخانه کم باشد لوازم بیش از حد به هم نزدیک شده و فضای کافی برای فعالیت وجود نخواهد داشت و در صورتی که فاصله بین لوازم آشپزخانه زیاد باشد فاصله لوازم از هم زیاد شده و حرکت بین بخش های مختلف آشپزخانه مشکل می شود. اما از فواید این نوع طراحی می توان به ایجاد فضای باز و کاربردی مقابل کابینت ها اشاره کرد. در صورتی که طراحی خطی روی آشپزخانه اپن انجام شود فضای باز مقابل آن می تواند برای قرار گرفتن میز غذاخوری استفاده شود و فضای حرکت در برابر کابینت ها و لوازم آشپزخانه بزرگ می شود. ترتیب قرارگیری لوازم در آشپزخانه خطی نیز بهتر است به صورتی باشد که سینک در بین گاز و یخچال قرار گیرد زیرا مسیر رفت و آمد بین سینک با گاز و سینک با یخچال بیشتر از مسیر مستقیم بین گاز و یخچال است. اگر آشپزخانه از نوع خطی و یکطرفه باشد باید حداقل فضای 90 سانتیمتر در مقابل کابینت ها و لوازم آشپزخانه برای حرکت و جابجایی افراد در نظر گرفته شود.

-     طراحی آشپزخانه دو طرفه
در این نوع طراحی در دو دیوار روبروی هم کابینت ها و لوازم آشپزخانه قرار می گیرد. در این حالت طراحی می توان یک مثلث کار در آشپزخانه شکل داد و به بهترین صورت از فضا استفاده کرد. عرض فضای آزاد بین کابینت های روبروی هم باید حداقل به اندازه 140 سانتیمتر باشد. البته در آشپزخانه های کوچک می توان این اندازه را تا 90 سانتیمتر کاهش داد و در آشپزخانه های بزرگ این فاصله می تواند تا حداکثر 2 متر افزایش یابد. با این افزایش کاربری آشپزخانه مناسب تر می شود. البته در صورتی که این افزایش بیشتر از حداکثر طول اضلاع مثلث کار آشپزخانه نشود. در هر صورت این فاصله باید برای رد شدن دو نفر از کنار هم، باز کردن در کابینت ها، کمدها، یخچال و سایر لوازم آشپزخانه مناسب باشد.

-     طراحی آشپزخانه L شکل
در طراحی آشپزخانه L شکل دو دیوار متقاطع برای قرارگیری کابینت ها و لوازم آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی این نوع آشپزخانه ساده تر از حالت یکطرفه و دو طرفه بوده و فضای بهتری برای طراحی و چیدمان در آشپزخانه ایجاد می کند. در این نوع آشپزخانه براحتی می توان تمامی اصول طراحی آشپزخانه استاندارد را رعایت کرد.

-     طراحی آشپزخانه U شکل
در این نوع طراحی آشپزخانه، کابینت ها و لوازم آشپزخانه روی سه دیوار قرار می گیرند و یک فضای کامل در آشپزخانه ایجاد می شود. این نوع طراحی استانداردترین و بهترین حالت طراحی یک آشپزخانه است. نقطه قوت آن این است که در این حالت امکان چیدمان استاندارد مطابق اصول طراحی آشپزخانه همچنین فضای کار بیشتر و تعداد کابینت های بیشتر وجود دارد. اما مشکل این نوع طراحی این است که بیشتر مساحت آشپزخانه با کابینت ها و لوازم آشپزخانه پر شده و فضای باز کمتری در آشپزخانه باقی می ماند.

​​​​​​​-     طراحی آشپزخانه همراه با جزیره
منظور از طراحی آشپزخانه با جزیره کابینت هایی است که در فضای میانی آشپزخانه قرار داشته و بر روی ان اجاق گاز یا سینک ظرفشویی قرار می گیرد. این نوع طراحی در ایران کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و پیش از طراحی آن باید مطمئن شد تا این روش طراحی برای مالکین این آشپزخانه ها مناسب باشد.

4- توجه به جانمایی اجاق گاز و شیر گاز
جانمایی و چیدمان اجاق گاز و شیرگاز یک بخش خطرآفرین در طراحی آشپزخانه است در زیر نکات مهم مربوط به جانمایی اجاق گاز و شیرگاز آشپزخانه معرفی می گردد.
فاصله بین لبه اجاق گاز تا نزدیک ترین لبه پنجره باید حداقل 80 سانتیمتر باشد. همچنین محل قرارگیری اجاق گاز نباید در مسیر سیستم های سرمایش و گرمایش خانه مانند دریچه کولر آبی یا گازی قرار گیرد. در صورتی که محل قرارگیری اجاق گاز در مسیر سیستم های سرمایش و گرمایش قرار گیرد باید حداقل 7 متر فاصله بین اجاق گاز و دریچه باد وجود داشته باشد. زیرا ممکن است در اثر وزش باد شعله اجاق گاز خاموش و با انتشار گاز در خانه انفجار روی دهد. شیر گاز اجاق گاز نیز باید در محل بین کابینت های هوایی و زمینی و در فاصله حداقل 10 سانتیمتر و حداکثر 30 سانتیمتر قرار گیرد. زیرا اگر شیر گاز در داخل کابینت قرار گیرد باعث جمع شدن گاز در داخل کابینت و انفجار می شود.

5- اصول چیدمان استاندارد لوازم آشپزخانه
توجه به نکات زیر در زمینه چیدمان لوازم اصلی آشپزخانه مانند گاز، یخچال، سینک ظرفشویی و ماشین لباسشویی ضروری است.
-     بهتر است در کنار سینک، گاز و یخچال به اندازه کافی کابینت های زمینی در نظر گرفته شود. این کابینت ها می تواند به عنوان میز کار در کنار هر کدام از این سه وسیله مورد استفاده قرار گیرد.
-     بهتر است سینک ظرفشویی و کابینت های اطراف آن با توجه به رطوبت موجود در این بخش در کنار پنجره قرار گیرد. تا از جریان هوا و تابش خورشید برخوردار شود.
-     بهتر است محل قرارگیری یخچال با توجه به استفاده زیاد از آن توسط افراد خانه در نزدیکی در ورود و خروج آشپزخانه قرار گیرد تا دسترسی به آن راحت باشد. یخچال باید به گونه ای قرار داده شود که با باز شدن در آن داخل آن از سالن پذیرایی دید نداشته باشد. همچنین محل قرارگیری یخچال باید به گونه ای باشد که امکان باز شدن در آن به طور کامل فراهم شده و مانع عبور و مرور نشود.
-     نکات اشاره شده در مورد محل قرارگیری گاز و شیر گاز در نقشه آشپزخانه نیز باید به عنوان یک ضرورت رعایت شود.
-     جانمایی ماشین ظرفشویی نیز باید در کنار سینک ظرفشویی باشد. دسترسی مناسب بین سینک ظرفشویی و ماشین لباسشویی نکته مهمی است که باید در آشپزخانه رعایت شود.

6- طراحی کابینت آشپزخانه
یکی از مهم ترین مراحل طراحی آشپزخانه جانمایی و طراحی کابینت هاست که باید از همان ابتدا توسط معمار به آن توجه شود. ایده های مختلفی برای طراحی آشپزخانه بدون کابینت یا کابینت دار وجود دارد. مثلاً می توان یک دیوار آشپزخانه را به جای کابینت شلف هایی قرار داد که وسایل آشپزخانه روی آن قرار گیرد.
- اختلاف ارتفاع کف آشپزخانه با پذیرایی در طراحی آشپزخانه
در حالت های مختلف طراحی آشپزخانه، آشپزخانه می تواند بالاتر از پذیرایی قرار گیرد یا همسطح باشند. وجود این اختلاف سطح می تواند مزایا و معایبی داشته باشد. این اختلاف سطح کمک می کند تا آشپزخانه از نظر نظافت، جداسازی فضای آشپزخانه از پذیرایی، طراحی شیب بندی کف آشپزخانه و ... مناسب عمل کند. در صورتی که همسطح بودن کمک می کند تا دکوراسیون آشپزخانه راحت تر صورت گیرد و به خصوصیات سبک مدرن نزدیک تر باشد.

7- طراحی آشپزخانه کثیف
آشپزخانه کثیف یا آشپزخانه مخفی در حقیقت فضایی مجزا در کنار آشپزخانه است که فعالیت های مربوط به پخت و پز و شستشو که ممکن است ظاهر آشپزخانه تمییز را بهم بریزد در آن روی می دهد. آشپزخانه کثیف بیشتر در خانه هایی با متراژ بالا در نظر گرفته می شود. ولی امکان طراحی آن در آشپزخانه های کوچک هم وجود دارد.

7- نکات مهم در طراحی داخلی آشپزخانه
طراحی داخلی یک فضا فقط به زیبایی های آن مربوط نیست. بلکه قبل از تمرکز به جنبه های ظاهری و زیبایی شناسی فضا باید به همه فضاهای آشپزخانه توجه کنیم تا چیدمان آن ها به بهترین نحو ممکن باشد و بتوانیم حداکثر بهره را از فضا ببریم. چیدمان لوازم داخل آشپزخانه نکته بسیار مهم در طراحی داخلی آشپزخانه محسوب می شود. به طوری که دسترسی آسان به لوازم آشپزخانه و کاربردی بودن آن ها در کنار زیبایی که به آشپزخانه می دهد. اصول طراحی داخلی آشپزخانه را تشکیل می دهد.

- طراحی فضای آشپزخانه
کاربردی بودن در یک آشپزخانه بسیار اهمیت دارد اولین نکته ای که در طراحی یک آشپزخانه باید مد نظر قرار گیرد این است که در طراحی یک آشپزخانه هر چیزی در سر جای خود قرار گیرد. مثلاً ظرف و ظروف مورد نیاز برای غذا بهتر است در نزدیکی میز نهارخوری یا جزیره قرار گیرد یا در مثال دیگر اجاق گاز نباید در کنار پنجره قرار گیرد زیرا امکان آتش گرفتن پرده و خاموش شدن شعله در کنار پنجره زیاد است.

- رنگ آمیزی مناسب
در ساختمان ترکیب رنگ آمیزی اجزاء بسیار مهم می باشد و باعث شیک بودن ساختمان شده و به ساختمان زیبایی می بخشد. در زمینه طراحی آشپزخانه باید به رنگ دیوارها، رنگ کابینت ها و هماهنگی آن ها با سایر لوازم منزل توجه شود. نکته دیگر اینکه رنگ آشپزخانه باید هماهنگ با نور محیط باشد هرچه از رنگ های روشن تر استفاده شده و محیط پرنورتر باشد انعکاس نور بیشتری در محیط روی می دهد و محیط بزرگ تر دیده می شود. این موضوع می تواند در آشپزخانه های کوچک بسیار مهم بوده و بکار برود زیرا با انجام این کار فضا دلبازتر و بزرگ تر می شود.

- انتخاب کابینت آشپزخانه
بیشتر زیبایی یک آشپزخانه به کابینت های خوش رنگ و خوش طرح آن مربوط می شود. اگر کابینت های انتخابی فاقد طرح و رنگ مناسب باشد یک طراحی داخلی آشپزخانه مناسب نخواهیم داشت. طرح انتخابی برای کابینت ها باید از سبک انتخابی پیروی کند و با چیدمان لوازم و تزئینات خانه هماهنگ باشد. سبک مدرن و سبک کلاسیک دو سبک رایج در طراحی داخلی آشپزخانه هستند. مدل کابینت ها و رنگ آن ها باید با سبک کلی هماهنگ باشد. مثلاً در سبک مدرن تأکید بر سادگی و بی آلایشی طرح است و از تزئینات کمتر استفاده می شود. بنابراین بهتر است کابینت های انتخابی ساده بوده و فاقد دستگیره و یراق آلات اضافه باشد.

- توجه کافی به جزئیات
توجه به جزئیات در آشپزخانه حتی اگر مربوط به زیبایی آشپزخانه نیز نباشد بسیار مهم بوده و باید در نظر گرفته شود. مثلاً هنگام آشپزی و پخت و پز مقداری کثیفی در فضای آشپزخانه ایجاد می شود که باید مرتب تمییز شود همچنین فاصله بین سقف و بالای کابینت ها باید در طراحی آشپزخانه رعایت شده تا بتوان این بخش را از ذرات چربی و گرد و خاک پاک کرد جزئیات دیگری که به آن باید در طراحی اشپزخانه توجه شود. توجه به ایجاد پریز برق در آشپزخانه می باشد اگر این مسئله در آشپزخانه رعایت نشود برای انجام هر کاری باید مرتباً بدنبال پریز برق گشت.

- توجه به نورپردازی مناسب
وجود نور کافی در آشپزخانه بسیار با اهمیت است و در بزرگتر دیده شدن آشپزخانه نقش داشته و سبب حفظ آرامش و روحیه افراد در آشپزخانه می شود. در صورتی که نور ناکافی افسرده کننده می باشد و باید این مسئله توسط طراح هنگام طراحی آشپزخانه در نظر گرفته شود. اگر نور آشپزخانه بوسیله نور خورشید تأمین شود، بسیار مناسب خواهد بود و در صورتی که نور طبیعی به اندازه کافی نباشد یا آشپزخانه فاقد پنجره باشد باید با لوستر و دیوارکوب های زیبا کمبود نور را برطرف کرد. همچنین نمونه هایی از نورپردازی در آشپزخانه به صورت نورهای مخفی زیر کابینت های هوایی و زمینی، نورهای سقفی یا هالوژن ها می باشد.

- توجه به مثلث کار آشپزخانه
بیشترین رفت و آمد در آشپزخانه بین سه وسیله گاز، سینک و یخچال صورت می گیرد. بهترین جانمایی برای این سه وسیله قرار دادن آن ها در سه رأس مثلث کار آشپزخانه می باشد. این مثلث سبب می شود که آشپزخانه کاربردی تر شده و کار کردن در آن راحت تر صورت گیرد. بهترین فاصله بین این سه وسیله 5/1 تا 2 متر می باشد. تا امکان کار در هر کدام از این سه بخش راحت تر صورت گیرد در زمینه جایگیری این سه وسیله می توان به این نکته اشاره کرد که گاز نباید در کنار یخچال قرار گیرد بهترین مکان برای قرارگیری گاز دیواری است که پشت آن رو به محفظه باز بیرون باشد بهترین مکان برای یخچال در نزدیکی در ورودی آشپزخانه و بهترین مکان برای سینک روی دیواری است که پشت آن به فضای نشیمن نباشد این ها گزینه هایی جهت طراحی داخلی آشپزخانه ایده آل می باشد.

- هماهنگی بین اجزا
آشپزخانه هر سبکی که داشته باشد باید هماهنگی کامل بین اجزاء آن وجود داشته باشد و کل فضا را به صورت یکپارچه متحد کند. برای مثال در آشپزخانه مدرن نباید دستگیره های کابینت پرزرق و برق را بکار برد و برعکس آن در آشپزخانه کلاسیک نباید از دستگیره های ساده استفاده کرد. همچنین هود در آشپزخانه کلاسیک نباید دیده شود و باید درون کاور کابینت پنهان شود در حالی که در آشپزخانه مدرن هود بیشتر به صورت آشکار استفاده می شود. بنابراین به طور کلی در یک اشپزخانه چه کلاسیک و چه مدرن باید بین لوستر، کلید و پریزهای برق، کابینت، هود، گاز، سینک ظرفشویی، فرش، کفپوش، وسایل تزئینی و حتی بشقاب، قاشق و چنگال ها یک هماهنگی با سبک آشپزخانه وجود داشته باشد تا آنچه در آشپزخانه ایجاد می شود در هماهنگی کامل بوده و زیبا و دلنشین به نظر برسد.​​​​​​​

هماهنگی بین اجزای آشپزخانه باعث زیبایی آشپزخانه و فضای داخلی آن و ارتقاء جلوه بیرونی آن می شود. طراحی داخلی آشپزخانه باید مطابق سلیقه کارفرما بوده و هماهنگ با وسایل و تجهیزات منزل و متناسب با متراژ خانه باشد. با توجه به اینکه کار طراحی داخلی آشپزخانه کاری تخصصی است پیشنهاد می شود از افراد با تجربه و متخصص در این زمینه استفاده شود. طراحی ساختمان رادیس با ارائه طراحی های جدید و خلاقانه در زمینه طراحی آشپزخانه مدرن و کلاسیک و در نظر گرفتن امکان تطابق طرح با اجرا همچنین در نظر گرفتن سلیقه کارفرما و کاهش هزینه ها تا حد امکان بدنبال تأمین رضایت کارفرمایان محترم و ارائه بهترین خدمات طراحی به آن ها می باشد.

برای مشاوره با شماره 09173072891 تماس حاصل فرمایید.

1. طراحی آشپزخانه چیست؟
طراحی داخلی یک کار انسانی جهت ارتقاء فضاهای داخل و ایجاد ارتباط بین افراد و ساختمان می باشد. با توجه به این مسئله تأثیر مستقیم روی زندگی افراد جامعه دارد. با توجه به اینکه بیشتر عمر ما در فضای داخل ساختمان سپری می شود و بسیاری از فعالیت های ما در بخش داخل ساختمان شکل می گیرد. بنابراین طراحی داخلی جهت رسیدن به کیفیت فضایی می تواند در انجام فعالیت ها تأثیر گذاشته و نگرش ما را دگرگون سازد. به طور کلی هدف اصول طراحی داخلی ارتقاء عملکرد فیزیکی و روانی فضا جهت ایجاد یک زندگی راحت می باشد و بدون آن فضا کارایی لازم را نخواهد داشت. یکی از فضاهای داخل جهت طراحی، آشپزخانه می باشد. برای داشتن یک آشپزخانه شیک، استاندارد و کاربردی باید به هنگام تصمیم گیری در زمینه بخش های مختلف آن به تمام اصول طراحی آشپزخانه توجه کنیم اگر حتی یک اصل در طراحی آشپزخانه نادیده گرفته شود باعث ناراضی شدن از نتیجه نهایی بازسازی یا اجرای دکوراسیون داخلی آشپزخانه می شود. با توجه به اینکه قیمت بازسازی یا اجرای دکوراسیون آشپزخانه شیک و استاندارد با توجه به قیمت بالای اجناس و مصالح بالاست. بنابراین باید پیش از تصمیم گیری در مورد بخش های مختلف اشپزخانه با یک طراح داخلی متبحر مشورت کرده و با بهره گیری از نرم افزارهای طراحی و رعایت اصول طراحی آشپزخانه با توجه به سبک انتخابی امکان استفاده به شکلی مفید از فضا را فراهم ساخت و یک طراحی داخلی آشپزخانه مدرن یا کلاسیک بی مانند را خلق کرد.

2. مزایای همکاری با طراحی ساختمان رادیس در زمینه طراحی آشپزخانه
در طراحی داخلی یک آشپزخانه باید به عواملی مانند چیدمان و نحوه قرارگیری وسایل، ماهیت و پوشش سطوح (کف، سقف و دیوارها)، نورپردازی، انتخاب نوع کابینت، جزیره یا اوپن جهت جذابیت و عملکرد بهتر فضای آشپزخانه توجه شود. بنابراین طراحی و دکوراسیون داخلی آشپزخانه حرفه ایست که با استفاده از خلاقیت و تکنیک های ویژه فضا را دارای هویت و کاربرد می کند. بعلاوه از یکسری اصول که شامل بایدها و نبایدهای پروژه و استفاده از خلاقیت در جهت رفع نیازهای کارفرما می باشد، پیروی می کند.

طراحی ساختمان رادیس با انجام فعالیت در بخش طراحی آشپزخانه و استفاده از اطلاعات جدید، انجام مشاوره در ارتباط با کار، بهره گیری از مصالح و متریال های مورد نیاز جهت طرح و ارائه کاری با کیفیت و با برنامه زمان بندی سعی بر آن دارد تا انتظارات کارفرمایان را برآورده و رضایت آن ها را جلب کند.
​​​​​​​طراحی ساختمان رادیس تعهد می دهد که در جهت حل مشکل شما راهنمای مناسبی بوده و بهترین و مناسب ترین طرح ها را در زمینه طراحی آشپزخانه ارائه دهد.​​​​​​​

3. مراحل طراحی آشپزخانه توسط طراحی ساختمان رادیس
- بازدید از پروژه و دریافت اطلاعات و خواسته های کارفرما
اولین مرحله در طراحی و دکوراسیون داخلی آشپزخانه بازدید از محل پروژه و دریافت اطلاعات و خواسته های کارفرما می باشد. طراح رادیس با انجام هماهنگی های لازم در محل پروژه حاضر می شود و ضمن بررسی نیازهای کارفرما و کسب اطلاعات دقیق در زمینه پروژه، مشاوره و پیشنهادات لازم را به کارفرما ارائه می دهد.

- تعین سبک انتخابی
در مرحله بعد با توجه به نیازها و خواسته های کارفرما سبک انتخابی جهت طراحی و دکوراسیون داخلی آشپزخانه مشخص می گردد.

- برآورد هزینه ها
بعد از تأیید کارفرما نسبت به طراحی، برآورد هزینه با توجه به قیمت متریال های کاربردی برای کابینت ها و متراژ پروژه مشخص می گردد.

- عقد قرارداد طراحی
در این مرحله با توجه به متراژ پروژه قرارداد بسته شده و فرآیند طراحی داخلی آشپزخانه شروع می گردد. از جمله مواردی که در قرارداد به آن پرداخته می شود، هزینه طراحی و مدت زمان انجام کار می باشد.

- بررسی و برداشت ابعاد و اندازه های فضا
در صورتی که امکان دسترسی به نقشه اصلی فضای مورد نظر برای‌ طراح وجود نداشته باشد می‌توان به راحتی و به صورت نقشه دستی، پلان فضا را تهیه کرد و اقدامات لازم را جهت شروع فرآیند طراحی داخلی آشپزخانه بر روی آن انجام داد.

- ارائه طرح دوبعدی
با توجه به نقشه دو بعدی می‌توان ابعاد کابینت های آشپزخانه، چیدمان و جای دقیق وسایل، نحوه حرکت در آشپزخانه، نورپردازی و... را با تکیه به پلان اولیه مشخص کرد

- برگزاری جلسه حضوری جهت بررسی پلان ها
در این مرحله از کارفرما خواسته می شود تا با حضور در جلسه، پلان های دو بعدی را بررسی و تأیید کند.

- ارائه طرح سه بعدی
طراحی سه بعدی مهم ترین بخش در طراحی داخلی ساختمان محسوب می شود. این طراحی ها چزئیات و کلیات بسیاری از جمله نقشه داخلی آشپزخانه، متریال مورد استفاده در آن، رنگ بندی استفاده شده برای فضا، نورپردازی فضا، کابینت ها، طراحی سقف، کفسازی و ... را براساس بودجه کارفرما و ایجاد کیفیت فضایی در طرح ارائه می دهد.

- برگزاری جلسه حضوری جهت بررسی طرح های سه بعدی
طراحی ساختمان رادیس با توجه به تأثیری که طرح های سه بعدی در افزایش بازدهی کار و ایجاد تأثیر روانی مثبت روی کارفرما دارد اقدام به ایجاد جلسه حضوری می کند. در این مرحله طرح های سه بعدی ارائه و تأیید از کارفرما گرفته می شود.​​​​​​​


- ارائه نقشه های فاز دو اجرایی
در این نقشه ها تمام جزئیات اجرایی و ابعاد و اندازه ها ارائه می شود که شامل کفسازی، پلان معکوس سقف، وضعیت نما دیوارها از تمامی نقاط، مقاطع طولی و عرضی، بزرگنمایی برخی از موقعیت ها، جدول نازک کاری و وال سکشن می باشد. در این نقشه ها دقیق ترین جزئیات و اندازه گیری ها ارائه می شود و بنا برای مرحله ساخت و ساز آماده می شود.​​​​​​​

list item image

آشپزخانه کلاسیک

list item image

آشپزخانه مدرن

list item image

انواع بین کابینتی

list item image

انواع کابینت آشپزخانه

list item image

طراحی دکوراسیون آشپزخانه

list item image

جدیدترین روندها و ایده های طراحی آشپزخانه

Reference 1:
https://airia.ir/kitchen-design-principles/
Reference 2:
https://chidoplus.com/mag/modern-kitchens/​​​​​​​